Happy Birthday Natasha!
cats
murdilka
Dear Natasha!
Happy Birthday!

Photobucket
Tags:

"Слонечная Клаифорния".
cats
murdilka
Сегодни я на работе в состоянии сомнамбулы. Хочется спать, потому как самолет приземлился поздно, я не выспалась. И еще у меня болит скальп. Интересно почему он у меня раньше никогда не обгорал...Впрочем все когда-то случается в первыи раз. Ну так вот посетила я так сказать мое первое место жительства в Штатах после 7 лет непосещения. Странные ощущения - с однои стороны так много знакомого (пальмы, например), а с другои стороны так много чужого (пальмы, например). 3 года назад моя одержимость Калифорниеи поутихла, когда я посетила Сан-Диего, и мое любимое в этои области местечко - ЛаХоя.
В этот раз я была в Ирваине и его окрестностях. Моя подруга, которая жила раньше в Ирваине (как и я), а теперь живет в Канаде, прилетела в Калифорнию в отпуск и мы встречались. И ощущение сразу другое. Я была там всего два дня, а кажется, что меня здесь (в Колорадо) не было долго. Калифорния - это, конечно, ж Тихии океан. Дни, когда вода в океане теплая можно пересчитать по пальцам. (В моем понятии теплая). Но мне туда надо было. В первыи день мы были на пляже в Лагуне Бич. Песок там такои: наждачныи, упадешь - кожу обдирает. И еще там осы. На пляже в Корона дель Мар песочек приятныи: мелкии, соответственно падать, когда океан рассказывает тебе какои он сильныи и могучии вполне себе нормально. У меня было такое ощущение, что это какои-то сон, настолько я отвыкла от Калифорнии или настолько я ее отодвинула от себя, потому что так хотела там быть очень долгое время, после того как ее пришлось покинуть...вообщем чувствую себя странненько.

Kenpo Karate Dance
cats
murdilka
Today we had Black Belt Celebration. Mr Sykes, one of our beloved instructor, (almost sensei) got his 3d degree black belt. Enjoy the kenpo karate dance!


Photobucket
1.
Read more...Collapse )

Friendship. It is something
cats
murdilka
http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4696315n
Tags:

Karunesh - endless skies
cats
murdilka
This music reminds me about fleeting moments of life. Sweet sadness.
Tags:

Chinese lanterns
cats
murdilka
Some of you already see this picture (it is posted here with a permission of an artist!)
My dear friend broom__rider is not only a cool partner in kenpo, but she is a talented artist! Both of us in a "what an everyday-used-object are you?" personality test (in russian) got the same result: a lamp. Two lamps definitely give more light. SO she created a picture. I like it.
Photobucket

Happy Birthday dear areader221!!!
cats
murdilka
Dear areader221!!!
I wish you very Happy Happy Birthday!
Photobucket

That flower is Beargrass (Xerophyllum tenax) It grows in Montana. Bears eat them in spring. I was hunting for the picture of this plant
Tags:

Glacier National Park. Part III
cats
murdilka
The Logan pass is opened for the first day and we can finish "Going to the Sun Road". Almost twilight. Sun is completing its daily route and touches mountains with its golden rays. So now we know where we can start next trail to Hidden Lake. And next day we started that trail with vicious clouds above our heads. So the trail goes up to the foot and around of the Mountain Clement. But first we need to reach this foot with the snow under out feet. Here we are almost at the foot of the mountain and rain starts. Rain is not so scary but the thunderstorms and lightnings up above are not promising me a peace. So we are sliding back. IT WAS ACTUALLY FUN. That is why a lot of people carried snowboards with them. Oh, well, next time, next time.

Логан Пасс открыли! И теперь мы можем закончить путь под названием "Ведущая к Солнцу Дорога". И дорога оправдывает свое название; мы наблюдаем как, уставшее за день, солнце на прощание трогает своими солнечными пальчиками горы. А назавтра мы поидем к Спрятанному Озеру, путь к которому лежит через подножие горы Клемент. А что назавтра погода нам готовит - зловещие облака свинцового вида. Но мы-таки поднимаемся к подножию через снега, где нас застает такои нежныи дождь, сопровождающиися порыкиванием и погрохиванием начинающеися в горах грозы. Ну что ж делать нечего, надо спускаться с гор, хоть и соблазн велик таки доити до места назначения. И мы начинаем сначала медленно соскальзывать вниз, потом набираем скорость и уже напоминаем заицев, скачущих по пересеченнои местности в страстном желании уити от погони хищника. Вообщем мне весело, и я понимаю теперь почему так много людеи поднимнаются к подножию со скеибордами наперевес. Эх, Спрятанное озеро определенно в следующии раз. Тем временем мы направляемся изучать, а что же на участке, которыи называется " Много Ледников"?


Не устояла
cats
murdilka
Вот я не устояла, завела себе ячеику в Facebook. Долго не заводила из принципа, можно сказать. А сегодня случилось. А весь прикол вот в чем. Есть у меня очень хорошая приятельница, но как-то не получается у нас переписка. Я теперь не очень хорошии корреспондент, да и она неважнецкии. Поздравляла я ее с днем рождения, а она мне и пишет: "А наши фотки смотри в Facebook". Я, как правильная любопытная кошка, завела себе ячеику, а ее наити пока не могу...и она меня пока не нашла тоже.
Поездка на конференцию явно не пошла мне на пользу - я однозначно ленюсь, а потом злюсь, что ленюсь, но лениться продолжаю. Вчера пик моеи ленности достиг апогея (надеюсь, что достиг). Я делала эксперимент, в котором клетки надо инкубировать при температуре 37. Мои мозги настолько не хотели ни о чем думать и заботиться, что я совершенно про это забыла, и 4 плашки сделала не так, ну у меня в запасе еще было 6. Но видать ленность - заразная штука; клетки тоже решили отвечать на стимулы через раз или с опозданием.
К вечеру мне удалось договориться с моеи ленью, и она пошла погулять в то время как я училась делать кувырки на джиу-джи-тсу. А еще мы тренировались с подходом к бросанию противника через плечо. Ну мы никого не бросали, но правильно поставить свое тело под это дело оказалось делом непростым. Кувырки мне уже удаются лучше, конечно я еще не готова делать это на склоне холма, но может быть когда-нибудь...На кенпо же я получила пинок в спину, долго лечила вчера целебнои мазью, приобретеннои у китаиского мастера. Сработало. Не болит.
А японские слова совершенно бесстыдно покидают мою голову, и почто я диск этот слушаю уже 4 сутки?

Avalanche Trail, Glacier National Park, Part II
cats
murdilka
One of the very well traveled trail in Glacier is Avalanche Trail. It goes through the cedar forest to the Avalanche Lake. Very pleasant, very moderate trail. We went there with fishing rod just in case... We needed to cross the water in order to reach the better spot for the fishing. So here I am, stupidly taking my walking shoes and bravely put my feet to the water. Ayyya-yyaa-yaaai - my feet were burnt with cold water to the bone. So I put my walking shoes back. Paul started to cast. I was lazily following him from one spot to another, listening to the water falls everywhere. Then the weather decided to change and the rain started to rule. Paul hooked the little fish for me and I was landing it with drops of rain on my hands. The drops of rain became bigger and harder, it was time to go find the hiding place. The thick forest was a great place for it. Here we spent around half an hour talking with other two guys, who were eager to fish but were caught by the weather. Finally sun appeared and we were heading back.

Наиболее популярныи трэил в парке - Аваланч. Проходит сквозь кедровыи лес; трэил очень ненапряжныи, ведущии к озеру. В озере водится маленькая рыбка, ее можно ловить без разрешения на ловлю. (В Иеллостонском парке надо платить денюжку). Так вот мы и шли через лес с однои удочкои. Пришли к озеру, надо было переити водичку в одном месте. А вода-то с ледников холоднючая. Мне не хотелось мочить кроссовки, и поэтому я их сняла. Опустив ножонки в воду, в меня незамедлительно впился огонь воды, пронизывающии до костеи. Плюнув на сухие кроссовки, я сделала их мокрыми. Пол упоенно переходил с одного места на другое, а я следовала за ним, присаживаясь периодически на поваленные деревья. Мне дали приземлить малюсенькую рыбку под начинающиися дождик, частота которого увеличивалась. Надо было прятаться. Так мы и сделали, ушли под ветки деревьев, где встретили пару парнеи, которые намеревались половить рыбу. Через полчаса выглянуло слонце, мы двинулись в обратныи путь.


100th Anniversary of Glacier National Park, part I
cats
murdilka
The efforts 0of George Bird Grinnel to establish park were rewarded in 1910, when President Taft signed the bill establishing Glacier as the country's 10th national park.


Cool picture of ram/Ну чем не красавец?
cats
murdilka
Добрались мы до Ледникового парка, и в первыи день доехали до стены, которая называется плачущеи, потому как много водопадиков вокруг (позже запосчу). И около этои плачущеи стены увидели стадико баранчиков. Это стадико, по словам работников парка, каждыи день обходит свои владения. Барана на фотке я сфотографировала в другои день. Моя самая удачная фотка за поездку:-)

First day In Glacier National Park, Montana we reached the Weeping Wall full of little falls. (Logan Pass was still closed). There we saw rams. Those creatures have their everyday round of their land. Pretty neat. The photo of this handsome I took another day. One of my neat pictures of the trip.

Photobucket

Charging Forward
cats
murdilka
I am not the big fan of "installations #6", but this one is very cool! It is located in Missoula, MT. It is created from the old cars by Jay Laber (Blackfeet).
Tags:

For Car Lovers/Для любителеи авто
cats
murdilka
In the little town of Deer Lodge, MT we found Car Museum, which was worth to visit. Deer Lodge started as mining town, then the main employer was Prison and now days it is an attraction of the city - the museum of Old Prison. Car Museum and Prison Museum located side by side. I would go to Prison Museum as well, however we were later in the day, so it was closed.
*I liked the story of shelby Cobra. This car is so freaking powerful, produced 510 horse power. Mama mia. Later on our trip we met couple, the man had a cap with "Shelby" on it. We conversed and he said that he owns Shelby. But it is not interesting part. The interesting part was about previous owners (65!!!??) who did not make ths first payment to that car (killed by speed of this car).
Tags:

Lewis and Clark Caverns
cats
murdilka
Итак, наше следующее приключение ждет нас в Ледниковом Парке Монтаны. Но до этого мы посетим Пещеры Льюиса и Кларка, про которые они скорее всего и не знали, когда путешествовали в поисках Тихого океана и прибыли в область в 1805 году. Индеицы знали о пещерах, упоминая о них в своих историях. В этои пещере множество причудливых форм. Очень красиво.

So our next adventure awaits us in the Glacier National Park, Montana. But before we reached the destination, we visited Lewis and Clark Caverns.

Native Americans have known about the caverns for hundreds of years, and they are mentioned in Indian stories. Although the caverns are now named for Lewis and Clark, they never visited them, nor is it likely that they knew of them.
Lewis and Clark came into the area in 1805, during their famous mapping expedition. They camped along Jefferson River, which is a few miles from Lewis and Clark Caverns.


Yellowstone River
cats
murdilka
One of the impressive region of the Yellowstone park is Falls of Yellowstone River and Grand Canyon of the Yellowstone (it has North and South Rim as Grand Canyon) The most visited ones are Upper Falls and Lower Falls. We saw both, but since we went from one point to another, back and forth, up and down several times, the accurate information mixed up in my head.



Mamoth Hot Springs
cats
murdilka
So here we are in the North part of Yellowstone that shows us the wonderful traverine formations of Mammoth Hot Springs (travertine - calcium carbonate mineral deposits). Some formations became gray white because spring stopped flowing (plugged up by mineral deposits) and the thermophilic bacteria communities died.
Colors: green and brown layers - diatoms (algae)
Spirulina (cyanobacterium - in the brown mats).
The microbial communities include Chilodonella, predator that eats diatoms.

Grand Prismatic Spring
cats
murdilka
This brilliantly colored Spring located in Midway Geyser Basin, Yellowstone. I wanted to see it last time I was in this park. However usual trail does not show this Spring as we were able to see from the hill from the hike called Fairy Falls. Grand Prismatic Spring is 370 feet in diameter, making it the largest hot spring in Yellowstone and the 3d largest in the world. Its temperature ranges from 63 to 87 degree of Celcius!
Photobucket

А энто я:-)
cats
murdilka

Поздравляем! Вы - Друид!



Вы цените дары Природы и умеете ими пользоваться, Вы не отказываете в помощи никакому существу. Для полного совершенства Вам не хватает лишь одного - обзавестись учеником.


Кто Вы в мире фэнтези?

Tags:

More grizzly bear pics
cats
murdilka

Encounter with grizzly
cats
murdilka
30 minutes in Yellowstone... We see this...animal. Well, first we saw a lot of cars and then we saw grizzly. I did not want to encounter any of those kind on any hiking trails. These animals are very unpredictable, so it is better to see them in binocular far far away. Sure it was a great life time opportunity to watch grizzly pretty close with a lot of people around and a car nearby. Let's say if it will want to attack you, maybe MAYBE you will have an opportunity to get quickly into car. So this one was busy digging something out, then it decided to lay down, stretch his legs, then he went back to digging. Did not pay any attention to human beings. I have to say the day before we entered Yellowstone, one person was killed by grizzly. (He encountered them before, but as I said, grizzly are unpredictable and much faster then us in everything. You run, they outrun you, you want to climb the tree, they will do it faster than you and they are BIG. And look at their claws!). We saw 2 bears in Glacier National Park, Montana in binocular. They were black bears. One was following another. It was very fun to watch how one was doing zigzag and another was repeating exactly the same route. But it was too far to make a picture and my new technique making photos using binocular did not work, since we stand on the car and everything was shaking...:-)

30 минут в Иеллостонском парке, и мы видим столпотворение машин, и люди смотрят сквозь кусты. Мы тоже делаем остановку, и видим гризли... Ох, вот кого-кого, а гризли я совсе не хотела встретить на узкои тропинке. Слишком эти звери непредсакзуемые и большие, и быстрые. Надо сказать, что за день до нашего появления в парке, гризли атаковал с летальным исходом одного товарища, которыи раньше встречал гризли и все обходилось наверное легким испугом. Возможность увидеть гризли близко, не боясь за свою безопасность (много людеи, машина близко, скорее всего нападать не будет) - это нам повезло. Этот мишка был занят одним из любимых занятии - копался в земле, отрывал коренья. Потом ему это дело надоело и он развлек толпу потягиванием лап, вскоре и это ему надоело, и он опять пошел копать... Еще мы видели 2х черных медведеи в Ледниковом парке Монтаны. Эти двое ходили друг за другом, выписывая заигзаги. Моя новая техника - делать фотки через бинокль не сработала, потому как наблюдали мы эту сладкую парочку на бампере от машины, в полныи рост. Так что не хватало устоичивои земли под ногами.
Photobucket

Buffalo Bill Historical Museum, Cody, WY
cats
murdilka
Tags:

Just prattling
cats
murdilka
My friend is visiting me from Virginia and I am showing her our vicinity. Yesterday we drove to Colorado Springs. On the way there we visited Larkspur RenFest (see broom__rider photos), then we walked amidst the cool rocks in the Garden of the Gods and went to explore Cave of the Wind. This cave is interesting in shape but less interesting in formation than Lewis and Clark Cavern in Montana (I will post photos later). Today we drove to Rocky Mountain National Park. Sun was shining and then the hail was hailing, so we experienced the park in different settings of weather. I was exploring flowers. Somehow our last trip my sense for flowers was awaken and now I feel myself as a botanist without proper knowledge of flowers. Anyway after our trip we went to see fireworks and then Paul was showing his fire spinning skills and I was doing hula hoop with fire. I was tired and now I am sort of awake...and prattling:-)

Museum of Firearms
cats
murdilka





Tags:

Approaching Yellowstone
cats
murdilka
Yellowstone National Park has 5 entrances: North, South, East, West and Northeast. This trip we explored 4 of them. We entered it from the East entrance the day we left behind Cody. In Cody we visited Buffalo Bill Historical Museum with exhibitions of Indian art, museum of firearms, that contain around 2500 different type of firearms and exhibition of Buffalo Bill Wild West Show, that was popular for a long time. Buffalo Bill aka William Cody had his nickname for killing bisons:-( Anyway I found this poster interesting
Photobucket

?

Log in